Informatie over ons affiliate webwinkel script?

How-to Feeds importeren

Hierbij een voorbeeld hoe feeds te importeren.

Kies bij Zanox een adverteerder uit die bij je website past. Kies uit zijn advertentiemiddelen voor “feeds” Dan krijg je een popup venster:

1-zanox

Kies bij Export type voor CSV
Kies bij CSV Seperator voor ;
De rest kun je zo laten staan tenzij encoding niet op UTF-8 staat dan moet je deze uiteraard op UTF-8 zetten
Kopieer de link die onder in het vakje staat.

Hieronder een voorbeeld van Tradetracker hoe u daar een feedlink kunt ophalen van een aanbieder

1-tradetracker

Kies ook hier voor CSV, verder staat alles goed en klik op de button Genereren. Soms is het zo dat een feed gewoon neit werkt omdat de aanbieder deze aanlevert met rare tekens, te veel enters etc waar de database niet goed mee om kan gaan. Het fijne van TradeTracker is dat je hier dan kunt kiezen om de HTML opmaak te verwijderen en om de “Line breaks” er uit te halen. Vaak werkt de feed dan alsnog. Kopieer de link onder in het veld.


 

Ga dan naar het adminpanel, klik op “Beheer Feeds” en kies voor “Feed importeren”

2-feed-importeren

Geef hier de feed een naam, bij voorkeur een naam die je later makkelijk terug kunt vinden, dit omdat als je een melding krijgt van Zanox of TradeTracker of ieder ander programma dat als deze aanbieder stopt dat je dan de juiste feed kunt verwijderen.

Plak de link die je van Zanox hebt in het vakje “feed url”
Omdat dit voorbeeld te maken heeft met een dagdealfeed kies je bij Dailydeal “Yes” en bij Exp hour “24” (als het een aanbod is wat 24 uur duurt) Is het een aanbod wat bijvoorbeeld elke middag om 13.00 uur afloopt dan kies je hier 13 ipv 24, de klok op de website past dan de tijden aan bij deze aanbieding.
Klik hierna op de button Submit.


 

3-feed-importeren

De feed is gedownload, nu moet alles nog goed gezet worden in de juiste vakjes van de database. De benamingen zijn bij de diverse aanbieders anders, zo is bij de een de Naam van eht product aangegeven als Title en bij een andere aanbieder noemen ze dat Name of Prod-name. Via de dropdown kun je een keuze maken.

In dit voorbeeld met de Zanox feed is het volgende gebruikt
url – url [http://etc
Name – Title [Witte opbergbank etc
Desription – description [Deze praktische etc
Old Price – price_old [180
Price – price [84,99]
Picture small – image [https etc (sommige aanbieders hebben geen grote en kleine afbeeldingen, vul hier dan altijd dezelfde img-url in als bij big)
Picture big – image [https etc
Merk – geen keuze
Kleur – geen keuze
Verzendkosten – price_shipping [0,00]

De velden extra info komen op de detailpagina van het product, soms heeft een aanbieder iets extra’s te vermelden zoals afmetingen, gewicht, voorraad etc, deze velden kun je vrij en naar eigen inzicht vullen of leeg laten. In het voorbeeld isĀ gekozen voor de verzendtijd;
Extra Info1 – timetoship [3 werkdagen] – Verzending: (dit laatste is dus een vrij invulbaar veld.)


 

4-feed-importeren

Verder naar onder kun je kiezen in welke categorie je deze feed wil hebben, de subcategorie en subsubcategorie, bji dagdeals is dit niet zo van toepassing en kan dit veld leeg gelaten worden, in het voorbeeld was geen optie op dit leeg teĀ laten dus is hier gekozen voor Categorie* – category [dagaanbiedingen]
Klik daarna op submit en scroll naar boven voor het resultaat.


 

5-feed-importeren

Hier ziet u hoeveel producten ingevoerd zijn middels deze feed. In het voorbeeld van de dagdeal is het 1 product maar in een gewone affiliatewinkel of in het vakantiescript kunnen er dat duizenden tegelijk zijn. Op dat moment staan de producten live op de website.


 

6-resultaat

Als iemand klikt op de button “naar website” dan zal deze uitkomen bij de aanbieder en wordt op dat moment een klik gemeten bij het affiliateprogramma welke in de stats zichtbaar moet zijn binnen een kwartier.